Exuviance

Exuviance

Exuviance är avancerad hudvård från de läkare som upptäckte och tog patent på alfahydroxisyrateknologin (AHA). Exuviance har två sammansättningar som är särskilt anpassade för olika hudtyper. En sammansättning för normal-tålig hy och en sammansättning som lämpar sig för alla hudtyper, även känslig hy.

Läs mer om Exuviance

25% På Toning Neck Cream

En lyxig creme för hals och dekolletage! Just nu har vi 25% rabatt på Age Reverse Toning Neck Cream. Tillför fukt, ger huden ny spänst och motverkar effektivt rynkor och pigmenteringar.

  • Topplista för Exuviance

The Full story

Exuviance

Exuviance är avancerad hudvård från de läkare som upptäckte och tog patent på alfahydroxisyrateknologin (AHA). Exuviance har två sammansättningar som är särskilt anpassade för olika hudtyper. En sammansättning för normal-tålig hy och en sammansättning som lämpar sig för alla hudtyper, även känslig hy.

Läs mer om Exuviance

Om Exuviance

Exuviance tillverkas av NeoStrata, ett dermatologiföretag med ”medicinsk” bas, som grundats av de läkare som upptäckte alfahydroxisyrateknologin. Även om Exuviance är ett hudvårdsprogram i tre enkla steg, baserar det sig på världens mest avancerade - mest patenterade - alfahydroxisyrateknologi. Exuviance från NeoStrata innehåller något som inga andraalfahydroxiprodukter har nämligen Glukonolakton (PHA).

Vad är Glukonolakton?

Glukonolakton, även kallat G4, är en revolutionerande, ny alfahydroxid från NeoStrata. Men den är inte bara ny, den är också annorlunda. G4 har tre speciella egenskaper som skiljer den från andraalfahydroxider. Först och främst är den mycket mild - så mild att den inte irriterar känslig hy. För det andra tillför den mera fukt än andra alfahydroxider, eftersom den har fyra hydroxigrupper istället för en. För det tredje så ger syran full styrka och fungerar ändå på känslig hy tack vare att den är specialutvecklad. Dessutom är G4 också en antioxidant och ett naturligt cellnäringsämne. Det betyder att samtidigt som den förbättrar hudens utseende, skyddar den också huden mot ytterligare skador.

Vad är Polyhydroxisyror?

Glukonolakton är en polyhydroxisyra (PHA). Den används endast av produktserien Exuviance och finns inte i några andra produkter som är direkt tillgängliga för konsumenter. Glukonolakton är ett mycket speciellt och mjukt ämne som lämpar sig utmärkt för vård av känslig hy. Kliniskt framställda poly-hydroxisyror ger mera fuktighet till huden tack vare deras många hydroxigrupper som binder vatten och därmed ger huden fukt. Polyhydroxisyror är idealiska för personer med känslig hy eftersom molekylen är större och därför tränger igenom huden långsammare, vilket ger en mildare exfoliering. Glukonolakton förekommer naturligt i kroppen och har samma förnyande och exfolierande egenskaper som alfahydroxisyror.

Professionell hudvård

Hudvård som Exuviance erbjuder var tidigare bara tillgänglig genom ordination från läkare. Produkterna i Exuviance har tagits fram för att underlätta hudens naturliga exfolieringsprocess. Genom att accelerera exfolieringen och stimulera cellförnyelsen ersätts de döda hudcellerna, som täpper till porerna och ger huden ett matt, torrt och fjälligt utseende, av nya celler med en sundare utstrålning. Resultatet blir en hud med ett vackrare, yngre och sundare utseende. Alla produkter från Exuviance är dermatologiskt utvecklade och testade. Produkterna testas inte på djur. De fuktighetsgivande cremerna och ansiktsvattnen bidrar inte till bildandet av varken pormaskar eller akne. Ögoncremen är oparfymerad och har testats oftalmologiskt. Produkterna för känslig hy är hypoallergeniska.

Viktigt att veta om AHA

AHA:er förbättrar hudens utseende på följande sätt: I den gamla hyn samlas döda hudceller från epidemis i det översta hudlagret och stannar kvar där. Det ger huden ett torrt och matt utseende. De nya hudcellerna som ska komma upp till översta hudlagret fastnar under detta kompakta lager med döda hudceller. Alfahydroxisyrorna löser och tar bort lagret av döda hudceller så att de nya cellerna kommer fram. Huden ett jämnare och renare utseende - precis som hos yngre hy. AHA:er tillför också fukt till huden, vilket gör att den känns mjukare och jämnare. Därför kan den inledande användningen av Exuviance Skin Care System få till resultat en synlig fjällning och peeling av huden. Denna process inträffar normalt inom de två första veckorna. Reaktionen är helt normal och är ett tecken på att exfolieringen av de översta, döda hudlagren har förbättrats. Om detta leder till irritation, bör användare av Exuviance använda produkterna mindre frekvent - kanske en gång dagligen istället för två gånger dagligen, eller varannan dag och återgå till full användning så snart huden tål det.

AHA:er har också den egenskapen att de bidrar till att normalisera såväl omsättningen av celler som exfolieringen i hudporerna, vilket hjälper till att förhindra att porerna täpps till. Detta är en mycket viktig del i vården av fet eller oren hy, eftersom bildandet av tilltäppta porer (svarta och vita pormaskar) är första steget i utvecklingen av akne. På grund av denna effekt kan personer med oren hy som börjar använda Exuviance uppleva ett övergående utbrott av orenheter i hyn. Detta är emellertid en normal reaktion på att den naturliga djuprengöringen av porerna påbörjats. Detta kan också förekomma hos personer som inte brukar få finnar. Det är viktigt att vara uppmärksam på att reaktionen är kortvarig och normalt sett upphör efter en cirka två veckors användning. Slutresultatet är renare hy.

En normal bieffekt vid användning av AHA är en övergående sveda, brännande känsla eller klåda. Detta är oftast en kortvarig reaktion på att syrorna tränger igenom huden och är inte samma sak som en irritation.

Om det utvecklas en långvarig irritation som tar sig uttryck i en allvarlig rodnad, sveda eller klåda, ska användaren upphöra med användningen av produkten och eventuellt söka läkare. Det är viktigt att vara uppmärksam på att det i varje produkt från Exuviance finns många olika ingredienser. Även om alla produkter har allergitestats, kan vissa personer i sällsynta fall få reaktioner på en av ingredienserna.

Produktlinjerna

Exuviance har två sammansättningar som är särskilt anpassade för olika hudtyper. En sammansättning för normal-tålig hy och en sammansättning som lämpar sig för alla hudtyper, även känslig hy. Generellt för alla hudvårdsprodukter från Exuviance är att de förbättrar: Överhudens struktur, Förekomsten av fina linjer och rynkor, Hudens färg, renhet och ton, Hudens generella utstrålning, Hudens förmåga att skydda mot skadliga faktorer i den omgivande miljön.

3 enkla steg till en sundare hud

Steg 1 - Rengöring.

Exuviance rengöringscreme Gentle Cleansing Creme, passar alla hudtyper - även känslig hy. Cremen används två gånger dagligen, morgon och kväll. Gentle Cleansing Creme är så mild att den kan användas som en vanlig rengöringscreme för rengöring av huden - även med ansiktsservett - och som makeupborttagning. För normal till tålig hy används Purifying Cleansing Gel två gånger dagligen, morgon och kväll.

Steg 2 - Toning.

Efter rengöring ska huden baddas med ansiktsvatten för att balansera hudens pH-värde och förbereda huden på att ta emot så mycket fukt som möjligt. Använd den toner som har utvecklats speciellt för din hudtyp. För alla hudtyper, även känslig hud Soothing Toning Lotion. För normal-tålig hud Moisture Balance Toner. Ansiktsvattnet verkar fuktgivande och gör huden ren, mjuk och fräsch.

Steg 3 - Återfuktning, skydd och återbildning (morgon och kväll)

Produkterna från Exuviance har unika och patenterade sammansättningar och därför kan du återfukta, skydda och återbilda huden i ett enda steg.

På dagen

Välj en Day Creme eller Day Fluid med SPF 15 för normal-tålig hud eller för alla hudtyper, även känslig hud. Sammansättningarna med alfa- och polyhydroxisyror återbildar hudens sunda och ungdomliga utstrålning och minskar förekomsten av fina linjer och rynkor. En speciell blandning med extrakt av land- och havslevande växter återfuktar huden och gör den fräsch och jämn. Multiantioxidanter och solfilter skyddar huden mot skadliga faktorer i den omgivande miljön och mot solens skadliga strålar.

Den doftlösa Hydrating Eye Complex används morgon och kväll och återfuktar, skyddar och förnyar huden i det känsliga området kring ögonen.

Hydrating Hand & Body Lotion gör huden jämnare, sundare och vackert återfuktad.

På kvällen

Fukta, skydda och förnya huden med Evening Restorative Complex som kan användas till alla hudtyper. Hydrating Eye Complex ska användas morgon och kväll och återfuktar, skyddar och återskapar hyn i det känsliga området kring ögonen.

Skincity informerar

Allmänna kontraindikationer för produkter innehållande syror (tex AHA-syra).

Om du använder exfolieringsprodukter från en annan produktserie bör du ha avslutat dessa produkter minst 2 veckor före ny behandling. Utför ej exfoliering på solbränd (röd/irriterad) eller nyvaxad hud. Använd ej om du använder dig av receptbelagda, exfolierande produkter eller mediciner. Vid receptbelagda preparat som Roacutan bör man vänta minst 6 månader innan man behandlar med syror på huden. Vid användning av krämer som t.ex. Aberela, Retinova, Zorac, Differin bör man vänta minst 2-3 månader efter avslutandet av dessa att peela huden.

Dessa rekommendationer är generella vid använding av AHA syror. Exuviance innehåller en PHA-Syra som gör att man oftast kan börja något tidigare än riktlinjer ovan med Exuviance produkter. Besök dock alltid en utbildad Exuviance hudterapeut för utvärdering av huden innan du påbörjar en tidigare behandling än ovan rekommendation.

Invänjning av nya hydvårdsprodukter

Tänk på att vänja in huden när du byter hudvårdsmärke och inte börja med alla produkter samtidigt. Det tar ca 2-8 veckor för huden att vänja sig vid nya produkter och innan du ser en tydlig förbättring. Initialt kan man uppleva en försämring av huden i form av torrhet, orenheter och finnar som kan blomma upp. Detta är en del av utrensningsprocesen som sker i början och är helt normalt. Dock skall du aldrig uppleva bestående obehag på huden. Upplever du bestående obehag bör du avbryta din behandling och kontakta våra hudterapeuter.