Guider

Guider

Här hittar många användbara tips och trix om hur du ska använda dina produkter. Enkla steg för steg guider inom hudvård och makeup som ger dig professionella resultat hemma.

TIPS! Känner du dig osäker på vilka produkter du skall välja? Gör vårt gratis hudtest online så ger våra hudterapeuter dig en personlig produktrekommendation inom 3 dagar.

 • Bli solsmart

  Solen är härlig - den ger oss energi och stärkande D-vitamin. Men solen kan också vara farlig och det gäller att sola på rätt sätt så att du skyddar huden mot skador, ålderstecken och i värsta fall hudcancer. Det går inte att avgöra om solstrålningen är stark eller inte när vi vistas i solen, huden kan bara registrera solens värme. Vid lite blåst och svalka märks inte ens denna värme. Början av juni känns ju svalare än sena augusti även om UV-strålningen är lika stark.

  Vad händer med huden i solen?

  Hudens ökade pigmentering i solen är dess försvar mot UV-strålning. UV-strålningen gör att hudens hornlager blir tjockare, pigmentproduktionen ökar och pigmentet blir mörkare. Ju längre tid i solen desto större är risken för solbränna. Det första tecknet på en akut solskada är rodnad och stickningar i huden. Vad som då skett är att huden utsatts för mer UV-strålning än den hunnit/kunnat bygga upp skydd mot. Detta orsakar DNA-skador i hudceller och sänker vårt immunförsvar. Det är orsaken till att vi utvecklar cancer. En del kan också få soleksem eller blåsor, som är en reaktion mot solens UV-strålning. Ofta visar sig inte solskadan förrän efter några timmar, därför är det extra viktigt att lära känna sin hud och skydda sig ordentligt hela tiden. 

  I liten mängd har solens strålar positiva effekter. Solljuset har en viktig roll i bildandet av D-vitamin i huden. D-vitamin är viktigt för en normal tillväxt och benstruktur. Framför allt äldre personer som inte alls vistas i solen löper större risk för benskörhet och benbrott än den som vistas i sol regelbundet. Solen är livsnödvändig samtidigt som den kan vara livsfarlig.

  UVA, UVB & UVC

  Solens strålar ger inte bara ljus och värme utan de innehåller också ultraviolett ljus, UV-ljus. Denna strålning gör att vi blir bruna, men kan också ge skador på huden. UV-ljus kan delas in i tre typer; UVA, UVB och UVC. UVC-strålning utsätts vi dock inte för då den stoppas av atmosfären. UVA-strålning står för den största delen av solens strålar och är den strålning som tränger djupast ner i huden, gör pigmentet brunt och gör huden rynkig. Denna typ av strålning går även igenom fönsterglas. UVB-strålning är de strålar som gör att vi bränner oss, och ger skador på hudens DNA. De är starkast mitt på dagen och tränger inte igenom fönsterglas. 

  En stor del av UV-strålningen träffar oss indirekt. Även i skuggan kan du utsättas för ända upp till hälften av solens UV-strålning. Det beror på att den blå himlen sprider solens strålar. Att många bränner sig på stranden eller på sjön beror inte på att vattnet reflekterar UV-strålarna – det beror på att det oftast är fri himmel där. Strålningen är alltid starkare vid en strand med fri horisont än vid en strand som är omgärdad av träd eller berg som ger UV-skydd.  Var därför extra försiktig på stranden. Vatten reflekterar mindre än 10 procent av UV-strålningen. Snö reflekterar upp till 80 procent. Vattnet släpper däremot igenom UV-strålning och skyddar därför inte den som simmar.

  Vad innebär SPF?

  SPF står för Sun Protection Factor eller Solskyddsfaktor, och mäter vilket skydd som ges mot UVB-strålning. Högre faktor innebär ett bättre skydd mot UVB. Spf 10 ger ett 90% skydd mot strålarna, spf 30 ett 97% skydd och spf 50 ett 98% skydd. SPF säger ingenting om vilket skydd som ges mot UVA, utan det visar enbart på skyddet mot UVB. Kläder skyddar bra mot solens strålar. En vit skjorta/blus motsvarar SPF 7. Jeans ger totalt skydd.

  Kemiskt eller fysikaliskt filter? 

  Skillnaden mellan dessa filter är att de på olika sätt ”filtrerar” bort UV-strålningen från huden. Fysikaliska filter (titandioxid, zinkoxid) består av små partiklar som reflekterar bort UV-strålningen som en spegel. Solskyddsprodukter med fysikaliskt filter ska skapa en barriär mellan huden och solen, vilket gör att de är något "vita" i färgen. I vissa produkter döljs detta med pigment i en hudnära nyans. I kemiska filter (ex: Benzophenone, Octyl methoxycinnamate, Avobenzone, Aminobenzoic Acid, Dioxybenzone) absorberas UV-strålningen och omvandlas till värme, dvs. det sker en kemisk reaktion. Dessa absorberas direkt och skyddet sker nere i huden. 

  Alla solskydd skyddar i regel mot UVB. EU kräver dock att de även ska ge skydd mot UVA. Som konsument är det inte så lätt att i ingrediensförteckningen kontrollera vilka UV-filter som används och om de tillsammans ger rätt skydd. För att underlätta har många produkter en stämpel som indikerar att produkter märkta med denna symbol har tillräckligt med skydd mot UVA-strålning (som ska vara minst en 1/3 av skyddet mot UVB-strålning).


  Att tänka på

  • Undvik att vistas i solen mellan 11.00 - 15.00 under sommarhalvåret, speciellt om du har ljus och/eller känslig hud.
  • Bär solhatt och kläder för att komplettera dina solskyddsprodukter.
  • Använd solskydd med hög solskyddsfaktor, SPF 30 eller högre. Applicera ofta och rikligt. 
  • Stryk på 15 minuter innan solning, kontrollera att solskyddet täcker hela kroppen. Applicera varannan timme och efter varje bad.
  • Barn bör skyddas extra mot solens strålning eftersom barns hud är extra känslig. Applicera ofta och rikligt. 
  • Håll koll på dina leverfläckar och nytillkomna hudförändringar, undersök alla sår som inte läker. Kontakta alltid en hudläkare om du känner dig osäker eller orolig.

  Smartaste genvägen till en solkysst hud

  Det snyggaste och säkraste sättet att bli solfräsch är att använda brun utan sol. 

 • Därför bör du peela huden

  Att peela huden för att få en fin hud är viktigt. Det är dock viktigt att inte överexfoliera huden. Behandlingar som enzympeelingar, syrapeelingar och kornpeelingar som används på rätt sätt med hänsyn till den hudtyp man har gör huden vacker. Tänk dock ALLTID på att skydda din hy med UV-skydd då huden blir extra solkänslig efter exfoliering.

  Här ger vi dig riktlinjer om vad man bör tänka på vid exfoliering.

  Lite kort om huden

  Vår hud bildar och stöter bort miljontals celler varje dag. Detta innebär att döda hudceller avlägsnas från hudytan samtidigt som cellnybildning stimuleras - alltså naturlig exfoliering. Våra hudceller bildas i överhudens understa lager. Därefter vandrar cellerna mot ytan och blir allt hårdare. De förlorar också sin fukt och faller så småningom av från hudytan, en process som kallas deskvamation.

  Syftet med denna naturliga process är att hålla hudens skyddsbarriär intakt. Dessutom stöts också skadade och förorenade celler bort, celler som kan innehålla bakterier och andra mikroorganismer. De ytliga cellerna faller inte alltid av snabbt och lätt, utan de kan ge en torr och gråmatt hudyta samt orsaka tilltäpptheter (pormaskar och akneliknande utslag). Med professionell exfoliering hos hudterapeut och med hemmaprodukter kan dessa hudceller avlägsnas och nya, friska celler kan komma fram. Huden blir jämnare och ser fräschare ut.

  Fet problemhy: Personer med fet problemhy bildar många fler döda hudceller än personer med normal hy. Detta innebär att rätt utförd exfoliering kan vara till stor nytta för dessa individer. Hydroxisyror är vanligen det mest effektiva alternativet, då de hjälper till att få bort döda hudceller och förhindrar döda hudceller från att täppa till porerna. Undvik däremot skrubbpeelingar, som kan riva hål på akneliknande utslag och i dessa fall orsaka mer problem samt känslighet.

  Åldrande hy: När vi är unga förnyas våra celler var 12:e till 19:e dag. Med stigande ålder går dock denna process allt långsammare, bland annat eftersom "limmet" som håller samman cellerna blir allt mer kompakt och svårupplöst. Huden får då allt svårare att göra sig av med döda hudceller som istället ansamlas på hudytan och ger en matt, grå hud med sämre spänst. I genomsnitt tar cellförnyelsen 28-35 dagar i medelåldern och upp till 90 dagar hos äldre personer.

  Exfoliering är särskilt effektiv vid förtida åldrad hud samt hos äldre personer, då detta stimulerar cellförnyelsen fortare än vad huden klarar själv.

  Hyperpigmentering: Hyperpigmentering innebär en brun missfärgning av huden. Orsaken kan vara en ökning av halten pigment (melanin), en ökning av antalet pigmentproducerande celler (melanocyter) eller restpigment från en annan substans som kroppen exponerats för. Exfoliering hjälper till att snabbare få undan pigmenterade celler och underlättar för pigmenthämmande ingredienser att penetrera.

  Torr, fuktfattig hud: När huden är fuktfattig blir det glipor i dess yttre skyddsbarriär. Genom exfoliering får man effektivt bort döda hudceller, och mjukgörande och fuktgivande substanser kan penetrera djupare i huden. Samtidigt stimuleras nya celler att vandra upp till hudytan, där de bidrar till att bevara fukthalten i huden. På så sätt kan exfoliering förbättra torr och fuktfattig hud.

 • Färga ögonbrynen

  Det du behöver:

  • Refectocil brynfärg, den är den bästa tycker vi.
  • Väteperoxid 3%
  • Vaselin
  • Orange pinne
  • Liten makeup-pensel
  • Ögonbrynsborste
  • Liten vass sax
  • Liten glas-kopp eller annan liten kopp
  • En vass pincett
  • Ett hudfärgat puder (ej mineralpuder)
  • Lite papper att lägga ut som skydd på handfatet

  Steg 1

  Rengör huden runt brynet så att den är helt ren och torr. Borsta ögonbrynshåret rakt upp med bryn-borsten och toppa eventuella långa strån med en liten vass sax.

  Steg 2

  Tag det hudfärgade pudret och applicera rikligt runt hela ögonbrynet. När du gör detta så lägger sig pudret runt stråna och gör dem tjockare och mer greppvänliga för plockning.

  Nu gör du en grov ansning, finputsningen kommer senare. Noppa bort alla små hår under ögonbrynet. Är det några ludna fjun ovanför så kan du ta dem med men var noga med att inte plocka för nära brynet på ovansidan det kan deformera hela brynets utseende. Nu plockar du bara hår som så att säga inte tillhör brynet eller påverkar brynets form. Bara allt fjun som är svåra att se men finns där och ger ett lite ludet intryck samt några mörka som kommit på villovägar. Ögonskuggan kommer dessutom att sitta mycket snyggare när det är rent. Du kan dutta på med puder ett par gånger tills du verkligen fått bort allt.

  När du noppar bör du fixera huden för att begränsa påfrestning och efterföljande blödning och svullnad. När du fixerar lägger du pekfingret och långfingret mot huden och spänner huden medan du noppar. Investera i en bra pincett. Rubis har de bästa. De håller en evighet om du ser till att alltid sätta på det lilla locket på den spetsiga delen.

  Steg 3

  Tvätta av pudret så huden återigen är ren och torr. Tryck ut lite vaselin på en bit papper och pensla det runt och en liten bit från ögonbrynet. Detta förhindrar färg att fastna på fel ställen. Får du färg utanför brynet så tar du bara den lilla penseln med lite vaselin på och borstar bort.

  Steg 4

  Nu är det dags att blanda färgen. Vi rekommenderar refectosils brynfärg. Du kan justera intensiteten på färgen med hjälp av tiden den ligger på. Tag omkring 1 cm färg i en liten kopp. Rör om färgen med den orangefärgade pinnen så att det blir en jämn creme. Därefter droppar du i 5 droppar väteperoxid 3%.

  Steg 5

  Nu ska färgen appliceras på brynet som är borstat som du önskar att det ska se ut. Nu har du möjlighet att skapa lite. Framhäva det du tycker om och tona ner det du inte tycker om. Detta är mitt favoritsteg. Jag skulle aldrig kunna göra en brynfärg som hudterapeut på salong på 20 minuter. Jag måste pilla och dutta tills det är perfekt och då tar det sin lilla tid.

  Börja längst ut på brynet, närmast tinningen och arbeta dig sedan in mot fransroten. Om det blir för mörkt närmast fransroten, vilket det lätt kan bli, så kan man lätt se arg ut. Vill du ge brynet ett litet lyft så tänk på hur du lägger färgen - det går att lägga tyngdpunkten på olika ställen för att skapa ett dynamiskt ögonbryn. Var noga med att inte göra för runda former. Tänk en svanvinge!

  När du duttat ut färgen så gå efter med penseln med vaselin och dra längs kanterna så att det blir raka och snygga konturer. Skapa ett perfekt bryn. Se till så att färgen ligger tjock där den ska och att du tryckt ner den ända till huden.

  Gör det ena brynet först och sen det andra.

  Steg 6

  När du gjort båda brynen så tag penseln med vaselin och spegla från sidan ovanifrån underifrån och se till att alla kanter är raka. Låt färgen verka alltifrån 2-10 minuter.

  Steg 7

  Tag pinnen igen och dra av färgen. Börja på det första brynet och vänta en liten stund - ta sen det andra.

  Tvätta sedan av. Tycker man att det fastnat för mycket på huden och inte gillar det kan man direkt efter köra en enzympeeling, som Daily Microfoliant eller Silky Peeling Powder.

  Steg 8

  Tag nu brynborsten och pincetten och kolla om du behöver justera formen något (plocka underifrån). Noppa bort alla oönskade små strån som eventuellt blivit kvar samt fila till formen och kolla så att ögonbrynen slutar och börjar ungefär på samma ställe på båda sidorna.

  Om du upptäcker att du har ett "hål" i ögonbrynet, det vill säga en liten kal fläck där det är glesare med hår. Droppa då i lite extra väteperoxid i den färg som är kvar och punktbehandla brynen. Tryck ner färg på huden, så att du färgar huden på det området lite extra och låt verka ett par minuter.

  Ta Daaaa! Nu borde du ha grymma bryn! Lägg gärna på en svalkande och lugnande ögoncreme efteråt och glöm inte själva ögonbrynen. Ge dem lite creme så att de inte blir torra och tråkiga utan mjuka och följsamma.

   

 • Graviditet & Hudvård

  Alla märken säger olika vad gäller syraprodukter och graviditet och det finns inga klara regler vad som gäller. Detta beror på att det inte finns tillräckligt med forskning kring det. Med tanke på att det händer mycket hormonellt med en blivande mamma rekommenderar vi försiktighet med kraftfulla produkter.

  En del syra-märken menar att man kan använda alla deras produkter, en del rekommenderar inte att man använder deras produkter alls och en del har vissa restriktioner. Dock finns inga bevis på att något skulle vara skadligt för barnet/fostret. En anledning till försiktighet är som sagt att det händer så mycket med huden rent hormonellt när man är gravid. Man kan bli extra känslig, få kraftiga pigmenteringar, plitor, torrhet och så vidare. Beslutet ligger dock alltid hos den blivande mamman. Det finns märken som menar att man måste avstå från alla deras produkter vid graviditet/amning trots att vissa produkter ej innehåller syror. Ofta kan detta handla om att man är rädd att bli stämd för något och vill hålla ryggen fri. Även om det egentligen inte föreligger någon risk.

  A-vitamin och graviditet

  Generellt gäller samma som ovan.  Det handlar främst om att det händer mycket med huden på en gravid kvinna och man kan även bli extra känslig, därav restriktionerna. Vi applicerar ju produkterna på ett väldigt litet område på kroppen. Så här säger Karin Strååt som är läkare, specialist i allmänmedicin.

  "Under de tre första månaderna i graviditeten när organen utvecklas ska man som gravid vara försiktigt med olika läkemedel. När det gäller receptfria krämer som används på mindre hudytor och inte på hela kroppen, är det mycket osannolikt att någon mängd att räkna med kommer ut i blodet. 

  Det finns ingen forskning som visar att livsmedel med högt innehåll av A-vitamin kan orsaka fosterskador. Det finns beskrivet i några fall att mycket stora intag av kosttillskott som innehåller A-vitamin skulle kunna ge fosterskador, men det är inte klarlagt om det finns ett verkligt samband.

  Det finns syntetiskt framställda A-vitaminpreparat som heter isotretionin och tretinoin. Isotretionin finns i Roaccutan, tabletter som kan skrivas ut mot akne av hudläkare. Detta är ett läkemedel som inte ska tas av gravida eftersom de kan vara fosterskadande. Tretinoin finns i den receptbelagda krämen Aberela, som också används mot akne."

  Det är alltså upp till mamman att ta ett eget beslut hur hon önskar göra. Känner man minsta oro så bör man avstå helt. Om inte annat för att slippa fundera mer på det under dessa 9 månader då man har tillräckligt att tänka på ändå. Det vi främst rekommenderar att vänta med är produkter som behandlar pigment och starkare produkter med kraftig exfolierande effekt på huden. Lämpligt kan vara att vänta till efter graviditet när huden stabiliserat sig lite efter alla hormonsvängningar. Huden förändras mycket under graviditeten så det är bättre att vänta några månader med de mest aktiva produkterna.

 • Så lyckas du med brun utan sol

  Att utsätta huden för mycket sol kan innebära att man bränner sig och även att huden tar skada på sikt. Men - det är faktiskt möjligt att få den där perfekt solkyssta huden utan de skadliga effekterna från solen. Du kan bli ’brun utan sol’ och samtidigt vårda huden! Det finns några gyllene regler för att få ett fint och jämnt resultat med din BUS – så att du ser naturligt solkysst ut med härligt glow.

  Välj rätt produkt
  Välj en produkt som passar dina önskemål. Använd helst en speciellt anpassad produkt till ansiktet och en till kroppen för bästa resultat. Om du är osäker på vilken produkt som passar dig, gör gärna vårt Brun utan sol-test för en perfekt anpassad rekommendation.

  Läs på
  Läs noggrant på produkten innan du börjar. Det finns idag en mängd olika BUS-produkter som har olika tillvägagångssätt. Vissa produkter torkar snabbt, andra behöver lite längre tid på sig. En del är också färgade direkt vid applicering, vilket betyder att de behöver torka in helt innan du klär på dig.

  Exfoliera
  Peela alltid huden innan du applicerar din brun utan sol-produkt. Detta för att få bort gamla hudceller som annars kan göra att färgen fördelar sig ojämnt på huden. Var noga med partier som är extra torra som armbågar, knän och vid fotknölarna. Du väljer den peeling – korn, syra eller enzym – som passar din hud bäst.

  Återfukta
  Liksom exfoliering, är återfuktning ett viktigt steg innan du applicerar din brun utan sol-produkt (det finns undantag, läs på produkten). Peeling och återfuktning bidrar tillsammans till att resultatet blir mycket jämnare och finare samt håller längre. Vänta tills din bodylotion eller ansiktscreme absorberats innan du applicerar din BUS.

  Använd appliceringshandske
  Applicera din BUS med masserande rörelser, helst med en särskild appliceringshandske. Börja utifrån och in, dvs från anklarna och upp mot låren, från handlederna och in mot bröstet. Var noga med att "sudda" lätt vid kanter och övergångar för att få ett så naturligt resultat som möjligt. Applicera lite i taget för att huden ska kunna ta åt sig rätt mängd produkt och var försiktig vid armhålor och på undersidan av armarna – ställen där solen normalt inte träffar oss. Det blir lätt onaturligt om dessa områden får för mycket färg.

  Finputsa
  Sudda lätt med appliceringshandsken över kanter och övergångar och torka lätt med kleenex eller bomull mellan fingrar och tår. Om du applicerar BUS i ansiktet var noga med att inte få produkt på ögonbrynen och applicera sparsamt ovanför läpparna och mellan ögonbrynen. Sudda gärna med lite kleenex vid hårfästen, ögonbryn och runt läppar och näsvingar.

  Låt torka
  Vänta en stund innan du klär på dig eller lägger makeup. Läs på förpackningen vad som gäller för just din produkt.

  Tvätta händerna
  Tvätta noga med tvål och vatten för att undvika missfärgade handflator efter applicering.

  Återapplicera
  För att bibehålla din solkyssta hud, återapplicera enligt rekommendationen för just din produkt. En gång i veckan är det bra att återigen exfoliera huden för att bli kvitt gamla hudceller och få fram en fräsch hudyta. Var noga med att återfukta huden rikligt mellan appliceringarna.

   

   

 • Syror i hudvård

  • Om du använder exfolieringsprodukter från en annan produktserie bör du ha avslutat dessa produkter minst 2 veckor före ny behandling
  • Utför ej exfoliering på solbränd (röd/irriterad) eller nyvaxad hud
  • Använd ej om du använder dig av receptbelagda, exfolierande produkter eller mediciner
  • Vid receptbelagda preparat som Roacutan bör man vänta minst 6 månader innan man behandlar med syror på huden
  • Efter användning av krämer som Aberela, Retinova, Zorac, Differin bör man vänta minst 2-3 månader med att peela huden
  • Har du varit på klinik eller salong och behandlat huden med syra eller hudslipning av något slag bör du alltid konsultera kliniken som gjort din behandling om och när du kan börja med denna typ av proukter

 • Vad är en BB-cream

  BB-cream eller Blemish Balm Cream hör till Asiens hetaste skönhetsprodukter och växer starkt i Europa. Var kom denna produkt ifrån, vilka är fördelarna och hur blev den så populär?

  Ordet BB-cream står för blemish balm och blemish base. Produkten har sitt ursprung i Tyskland. Den togs fram på 1960-talet av hudläkare Christine Schrammek. Hennes mål var att hjälpa sina patienter att läka ärr och ge bra täckning till sin hy efter laserbehandling och kirurgi. 1985 kom produkten till Sydkorea där produkten snabbt blev många koreanska kändisars favoritprodukt. Den trend som inleddes i Korea spred sig till Japan, Kina, Sydostasien och har sedan dess hittat även till Europa och USA.

  BB-creams är en allt-i-ett produkt som ska ersätta fuktkräm, primer, foundation och solkräm. En bra BB-cream skall uppfylla alla dessa krav.

  Man kan använda den ensam som en tonad fuktkräm eller över serum och fuktighetskräm som en vanlig bas/foundation. En BB-cream är ofta mineralbaserad och avsedd att täcka och behandla både akne, pigmenteringar samt verka anti-age, antiinflammatoriskt och lugnande.

 • Hudvårdsrutinen steg för steg


  Precis som du borstar tänderna två gånger per dag bör du vårda huden enligt en rutin morgon och kväll. En bra utgångspunkt är rengöring, fukt och solskydd men ju fler steg du lägger till din rutin, desto bättre anpassad blir den efter din huds tillstånd och behov. En bra tumregel för applicering av produkter är att gå från 'tunt till tjockt', där du börjar med den lättaste produkten närmast huden och sedan bygger på för att avsluta med en rik creme eller olja och SPF. Detta gör att ingredienserna i produkterna kan nå de nivåer i huden där de har sin bästa verkan. Nedan ger vi ett exempel på hur en rutin kan se ut och i vilken ordning applicerar dina produkter för bästa effekt. Om du är osäker på vilka produkter som passar just din hud, gör gärna vårt Hudtest för en individuellt anpassad produktrekommendation av våra hudterapeuter.

  1. PRECLEANSE
  Att inleda sin rengöringsrutin med en rengöringsolja, eller precleanse, gör att oljebaserade orenheter, talg, solskydd och makeup snabbt och enkelt löses upp, vilket kan vara svårt att uppnå med enbart en vattenbaserad rengöring. Detta är första steget i så kallad 'dubbelrengöring'. Har du mycket ögonmakeup eller känsliga ögon är det att föredra att använda en särskild rengöring för ögonområdet, som är extra mild mot ögonen och huden runt omkring.

  2. RENGÖRING
  Om du använder en precleanse, följ sedan upp med en vattenbaserad rengöring för att djuprengöra huden skonsamt, utan att torka ut. Detta är det andra steget i dubbelrengöringen. Om du inte använder en precleanse hoppar du över steg 1 och använder en rengöringsmjölk eller en löddrande rengöring som enda rengöringssteg. Detta kan vara tillräckligt för dig som inte använder så mycket makeup eller oljebaserade produkter.

  3. TONER
  Toner är mångsysslaren som lätt glöms bort. Denna produkt, som även kallas ansiktsvatten, används främst för att balansera hudens pH-värde, men också för en porsammandragande effekt och för att fräscha upp.

  4. EXFOLIERING
  Ut med det gamla och in med det nya! En exfoliering, eller peeling, sveper bort gamla hudceller och sätter fart på cellförnyelsen för en vitaliserad hud med lyster. Det finns både milda produkter för daglig användning och mer kraftfulla som man använder någon gång i veckan. Man brukar också skilja mellan enzympeelingar, kornpeelingar och syrapeelingar, där man kan anpassa produkt efter sin huds tålighet och tillstånd.

  5. ESSENCE WATER
  Ett essence water är som ett mellanting mellan toner och serum. Detta fylliga ansiktsvatten ger huden en extra stor dos fukt och förbereder den samtidigt för att lättare kunna absorbera aktiva ingredienser i efterföljande produkter. Ju mer återfuktad huden är – desto bättre absorberar den de aktiva ingredienserna.

  6. BOOSTER
  Ladda huden med högkoncentrerade, aktiva ingredienser genom att applicera en booster innan ditt serum eller droppa den i din creme. Boosters kan exempelvis vara fullmatade med fuktgivare, vitaminer eller lugnande ämnen och ger din hudvårdsrutin en extra skjuts.

  7. SERUM
  Ett serum innehåller småmolekylära ingredienser i koncentrerad form. I detta steg skräddarsyr du verkligen din hudvårdsrutin efter det din hud behöver just nu. Serum är lätta i konsistensen och tränger djupt ner i huden där de aktiva ingredienserna har sin bästa effekt. Vanliga ingredienser i serum är hyaluronsyra, C-vitamin, E-vitamin, retinol och peptider.

  8. PUNKTBEHANDLING
  I detta steg kan du jobba aktivt på specifika hudproblem, exempelvis ljusa upp pigmentfläckar, behandla djupa linjer eller läka ut finnar. De punktbehandlande produkterna appliceras, som hörs på namnet, inte i hela ansiktet utan endast på de partier där man upplever sin problematik.

  9. ÖGONCREME
  Huden runt ögonen ljuger aldrig - här visar sig spår av sena nätter och tecken på åldrande allra först. Använd en ögoncreme eller -serum speciellt anpassad för detta tunna och känsliga område, för att behandla och förebygga ålderstecken som fina linjer och slapp hud, mjukgöra, skydda samt reducera svullnader och mörka ringar. Tänk på att applicera produkten med lätta, klappande rörelser med fingertopparna för att inte slita och dra i den känsliga huden.

  10. FUKTCREME
  En bra ansiktscreme skyddar din hud mot fuktförlust och kapslar in alla ingredienser som du applicerat tidigare i rutinen. Det finns cremer som är speciellt anpassade för dag eller natt samt 24h-cremer som du kan använda både morgon och kväll.

  11. SOLSKYDD
  En hudvårdsrutin är inte komplett utan ett solskydd! Ett bredspektrigt UV-skydd är den bästa anti-age produkten för din hud och skyddar mot framtida UV-skador som på sikt leder till hudåldrande. Ta för vana att alltid avsluta din dagliga hudvårdsrutin med ett högt UV-skydd (minst SPF30), även om solen inte visar sig. UV-strålar når vår hud även en molnig dag och värt att tänka på är att snö reflekterar solstrålar, så även vintertid är det bra att skydda sig.

  12. MIST
  Återfuktande bästa-kompisen! Misten använder du för att fräscha upp och återfukta huden under dagen, förse den med skyddande antioxidanter och för att fixera din makeup. Perfekt produkt att alltid ha med sig i väskan eller ha stående framför datorn på kontoret, där luften ofta är torr.

  13. ANSIKTSMASK
  En ansiktsmask ger din hud det där lilla extra. Det finns många olika typer av masker som gör att du kan behandla orenheter, jobba förebyggande, fuktboosta eller strama upp huden inför en fest. Många masker kan läggas som intensivbehandling över natten flera gånger i veckan, andra passar bäst som en kortare djupbehandling. Var inte rädd för att ”multi-maska”, dvs lägga flera olika typer av masker på olika partier i ansiktet. Perfekt för dig med blandhy!

Logga in

Användarnamn

Glömt lösenord?
Mina favoriter(0)
Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din upplevelse. Genom att stanna på sidan accepterar du vår policy gällande cookies.