Babor

Babor

Babor är idag ett av världens mest inflytelserika och lyxiga varumärke inom professionell hudvård. Babor grundades 1956 i Tyskland och har genom Babor Research and Innovation Centre och samarbeten med välrenommerade universitet lyckats nå höga kvalitetskrav och banbrytande resultat inom hudvård. Rötterna till denna succé är Babors grundare, den välrenommerade biokemisten Dr. Michael Babor.

Läs mer om Babor

Gåva på köpet

Köp valfri Babor ansiktscreme, få Mild Cleanser Foam i travelsize, 50 ml, på köpet. Passar alla hudtyper. Värde 99kr. Max 1 per kund/order.
  • Topplista för Babor

The Full story

Babor

Babor är idag ett av världens mest inflytelserika och lyxiga varumärke inom professionell hudvård. Babor grundades 1956 i Tyskland och har genom Babor Research and Innovation Centre och samarbeten med välrenommerade universitet lyckats nå höga kvalitetskrav och banbrytande resultat inom hudvård. Rötterna till denna succé är Babors grundare, den välrenommerade biokemisten Dr. Michael Babor.

Läs mer om Babor

Om Babor

Varje Babor-produkt genomgår omfattande forskning och fortlöpande kvalitetskontroller innan de når kunden. Resultatet är lyxvård från naturen, som uppfyller de högsta kraven på verkan och tolerans. Babor tar även sitt ansvar gentemot naturen på stort allvar. Varaktighet och miljövård är därför en stor del av framställningsprocessen. Idag är Babor ett av de mest inflytelserika hudvårdsmärkena i världen och används av fler än 100 000 skönhetsexperter i över 60 länder.

Serier

Cleansing – Den unika och effektiva rengöringsserien.

Skinovage PX – Skräddarsydd hudvård för alla behov.

Följande serier ingår i Skinovage PX:

Vita Balance - Vita Balance är anpassad för en normal-torr hud. Vita Balance reglerar hudens lipid och fukthalt, återställer elasticiteten och fastheten och ger en hud som ser len och välomhändertagen ut.

Calming Sensitive - Calming Sensitive är en serie för känslig hud, lugnar huden omedelbart. Irritationer, rodnad och stramhetskänsla dämpas. Huden känns lugn och avslappnad och allergiska reaktioner minimeras. Ökar toleransen. Hjälper till att återställa den hydrolipida hinnan och balanserar fukthalten. Huden blir starkare och mera motståndskraftig. Den unika Calming Sensitive-formulan är baserad på en kombination av rena, naturliga växtextrakt och oljor som reglerar hudens fukthalt, ökar dess elasticitet och stärker dess skydd mot yttre mijlöpåfrestningar.

Perfect Combination - Perfect Combination är en serie för blandhud. En blandhud har ofta torra partier men en fetare T-zon med förstorade porer. Komplexet reducerar talgproduktionen, är intensivt återfuktande, renar porerna och ger en matt yta.

Advanced Biogen - Advanced Biogen en serie framtagen för en mogen, torr hud. Förutom Alpina stamceller och OsmoTec innehåller Advanced Biogen även Solvända som hjälper till med cellmetabolismen och ger huden fukt.

Pure - Pure är en hudvårdsserie för en fet och oren hy. Finns produkter både för en yngre tonårshy samt för en mogen hy som både vill motverka orenheter och samtidigt jobba på spänst och fina linjer.

Sensational Eyes - Sensational Eyes är en serie framtagen för den fina huden kring ögonen. Vare sig du har problem med mörka ringar, påsar under ögonen, linjer/rynkor eller bara vill ha en vanlig vårdande ögoncreme finns här något för dig.

Intensifiers - Intensifiers är en komplett serie för specialbehoven hos varje hudtyp och för varje hudproblem. Aktiva ingredienser som ger fukt, detox, UV-skydd, lyster och som ger stöd för en känslig hud med couperouser.

I denna serie finner du både masker, serum och cremer. Här finns kompletterande produkter för alla.

Basic Care – Optimal och prisvärd hudvård. Skyddar mot fria radikaler.

Fluids – Den högsta koncentrationen av aktiva ingredienser för omedelbara resultat. Utformat för att användas som en intensivkur eller för extra resultat i en behandling. Absorberas snabbt i huden.

Babor Men – Effektiva produkter för den manliga huden.

HSR Lifting & HSR DeLuxe – innovativ och lyxig anti-ageserie som ger en mogen hud ny vitalitet och ett ungdomligare utseende.

HSR Lifting - High Skin Refiner, HSR, lifting är en innovativ anti-age hudvårdsserie som ger en mogen hud ny vitalitet och ett ungdomligare utseende. Serien är baserad på ett komplex, HSR, Lifting Integral Complex, som består av tre effektiva aktiva ingredienser.

HSR DeLuxe - Den perfekta syntesen mellan de högeffektiva aktiva ingredienserna HSR Telovitin och HSR Lifting Integral Complex kombinerad med sällsynt svartpärlextrakt.

Doctor Babor – Samverkan mellan medicin och natur. Följande serier ingår i Doctor Babor:

Biogen Cellular - En intensivt regenererande hudvårdsserie med det unika Biogen Plant extraktet. En hudvårds-serie som garanterar sensationella resultat innan och efter kosmetisk kirurgi, läkning av ärr, medicinska behandlingar som till exempel laser, TCA-peel och injektioner.

Derma Cellular - En skonsam lösning med kraftfull verkan. En högteknologisk hudvårdsserie för specifika hudproblem. Målet är att uppnå övertygande och synbara resultat nära de man uppnår med kosmetisk kirurgi. Förlänger även resultat vid injektioner och operationer.

Neuro Sensitive - Intensiv hudvård för extremt torr och mycket känslig hud. Denna är även lämplig som hudvård vid neurodermatit, psoriasis och eksem under symptomfria perioder.

Baborganic – Ekologisk hudvård i dess renaste form.

Baborganic är en ny hudvårdsserie baserad på aktiva, ekologiska ingredienser för både ansiktet och kroppen. Serien är 100 % naturlig och dess breda utbud gör att den är lämplig för alla olika hudtyper och hudtillstånd. Ingredienserna är rena och oförorenade och utvinns från trakter runt bergsriket. Baborganic vitaliserar din hud, stimulerar till ökad cellförnyelse och ger en balanserad, hälsosam och ungdomlig lyster.

Invänjning av nya hudvårdsprodukter

Tänk på att vänja in huden när du byter hudvårdsmärke och inte börja med alla produkter samtidigt. Det tar ca 2-8 veckor för huden att vänja sig vid nya produkter och innan du ser en tydlig förbättring. Initialt kan man uppleva en försämring av huden i form av torrhet, orenheter och finnar som kan blomma upp. Detta är en del av utrensningsprocessen som sker i början och är helt normalt. Dock skall du aldrig uppleva bestående obehag på huden. Upplever du bestående obehag bör du avbryta din behandling och kontakta våra hudterapeuter.